
Artikel Oost-Gelderland Business: KroeseWevers de thermometer voor uw financiële vitaliteit


Vijf vragen over en antwoorden op de afschaffing van de dividendbelasting

Subsidie hernieuwbare energie en energiebesparing


Welkom bij Mijn Kroesewevers!
Met Mijn KroeseWevers maakt u uw persoonlijke website op basis van úw voorkeuren.
Uw voordelen:
Veranderen uw interesses? Dan kunt u uw voorkeursinstellingen altijd wijzigen bij ‘voorkeuren’.
Door te registreren kunt u uw aangegeven interessegebieden op meerdere apparaten gebruiken.
Ben jij ondernemer en wil je subsidie aanvragen om kosten te besparen en te investeren in jouw bedrijf? Dan zijn er heel veel mogelijkheden. Of je nou innovatieve plannen hebt, wilt investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame projecten of andere plannen hebt voor jouw onderneming; er zijn heel wat subsidieregelingen beschikbaar. Daarom geven wij je in dit artikel een handig overzicht van de subsidiemogelijkheden die er zijn.
Wil jij met jouw bedrijf energiebesparende investeringen doen? Dan kan het gunstig zijn om je te verdiepen in de subsidiemogelijkheden die er zijn. Voor veel energiebesparende projecten zijn er namelijk subsidieregelingen beschikbaar. De overheid wil met deze subsidieregelingen bedrijven stimuleren om te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen en energiebesparende projecten om zo de plannen uit het regeerakkoord te behalen. Hiervoor kan jij de volgende subsidie aanvragen:
Deze subsidie kan je aanvragen wanneer jouw organisatie zich bezighoudt met innovaties op het gebied van energiebesparing of met het opwekken van duurzame energie. Hierbij krijg je de kans om je innovatie binnen de Topsector Energie te ontwikkelen en vervolgens verder te ontwikkelen. Lees hier meer over de subsidieregeling DEI.
Doet jouw bedrijf investeringen waarmee je energie kan besparen als een prestatie berekening (COP) bij een warmtepomp, lichtrendement van LED verlichting of de prestatie van een koelinstallatie? Dan kan je hiervoor subsidie aanvragen met de energie investeringsaftrek (EIA). Lees hier meer over de subsidieregeling EIA.
Wanneer jij met jouw bedrijf gaat investeren in duurzame apparaten als zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels, of pelletkachels kan je hiervoor subsidie aanvragen. De overheid heeft hiervoor namelijk de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor beschikbaar gesteld. Lees hier meer over de subsidieregeling ISDE.
Gaat jouw bedrijf investeren in hernieuwbare energie uit biomassa, geothermie, water, wind of zon? Dan kan je hiervoor subsidie aanvragen met de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). De overheid kan elk moment bekend maken wanneer de volgende openstellingsronde zal zijn. Zodra dit bekend is vermelden wij dit op onze website. Lees hier meer over de subsidieregeling SDE+.
Met de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kan je fiscaal voordeel behalen wanneer je investeert in duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Lees hier meer over de MIA\Vamil subsidieregeling
Wanneer je met jouw bedrijf gaat investeren in innovatieve projecten kan het zomaar zo zijn dat je hier subsidie voor kan krijgen. Door het beschikbaar stellen van subsidieregelingen hoopt het ministerie van Economische Zaken innovatie binnen bedrijven te stimuleren. De subsidieregelingen die hiervoor zijn opengesteld zijn onder andere:
Ga jij investeren in Research & Development (R&D) binnen jouw bedrijf? Dan kan je hiervoor middels de WBSO-regeling subsidie aanvragen. De WBSO-regeling helpt financiële lasten voor R&D-projecten te verlagen. Lees hier meer over de subsidieregeling WBSO.
Ben je een MKB-ondernemer en voer je ondernemingsactiviteiten uit in de provincie Drenthe, Friesland of Groningen en ontwikkel je een nieuw product? Dan kan je gebruik maken van de VIA-subsidieregeling. Lees hier meer over de VIA-subsidie.
Maak jij met jouw onderneming winst met innovatieve activiteiten? Dan kan de innovatiebox gunstig zijn voor jou. Met de innovatiebox hoopt de overheid de innovatie in Nederland te bevorderen door middel van belastingvoordeel. Lees hier meer over de innovatiebox
Naast innovatieve en energiebesparende subsidieregelingen zijn er ook andere vormen van subsidie beschikbaar gesteld voor ondernemers die willen investeren in hun onderneming, personeel of toekomstplannen.
Wil jij investeringen doen die bijdragen aan de toekomst van jouw familiebedrijf? Dan kan de subsidie Jonge bedrijfsopvolgers een goede oplossing zijn voor jou. Met deze subsidieregeling hoopt de overheid dat jonge bedrijfsopvolgers van een familiebedrijf eerder investeringen gaan doen die het voorbestaan van het familiebedrijf zullen bevorderen. Lees hier meer over de Jonge bedrijfsopvolgers subsidie
Heb jij een erkend leerbedrijf en bied jij een praktijkleer- of werkleerplaats aan leerlingen, studenten of deelnemers? Dan kan je hiervoor subsidie krijgen middels de subsidieregeling Praktijkleren. Lees hier meer over de subsidieregeling Praktijkleren
Ben je een verhuurder die investeert in huurwoningen en ga je een huurwoning bouwen, verbouwen of slopen? Dan kan je met de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) fiscaal voordeel behalen op de verhuurderheffing. Lees hier meer over de subsidieregeling RVV
Heb jij als ondernemer plannen om te investeren in je onderneming en wil je hiervoor subsidie aanvragen? Onze subsidieadviseurs van KroeseWevers onderzoeken graag welke subsidie geschikt kan zijn voor jouw ondernemersplannen en helpen je graag bij het aanvragen van subsidie. Neem gerust vrijblijvend contact op met ons op. Wij werken vrijwel altijd op basis van no cure no pay.