Inloggen

Mijn KroeseWevers

Welkom bij Mijn Kroesewevers!
Met Mijn KroeseWevers maakt u uw persoonlijke website op basis van úw voorkeuren.

Uw voordelen:

  • Informatie op maat en als eerste op de hoogte
    Direct overzicht van de meest recente blogs, publicaties en whitepapers die aansluiten op uw interesses
  • Persoonlijke aanbiedingen
    Wanneer u zich registreert bieden wij u graag persoonlijke aanbiedingen aan op gebied van accountancy en (belasting)advies

Veranderen uw interesses? Dan kunt u uw voorkeursinstellingen altijd wijzigen bij ‘voorkeuren’.

Ik ben Zakelijk geïnteresseerd in
Ik ben Privé geïnteresseerd in


Registeren

Door te registreren kunt u uw aangegeven interessegebieden op meerdere apparaten gebruiken.

Door op ‘opslaan’ te klikken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Instellingen opslaan

Door uw instellingen op te slaan kunt u uw aangegeven interessegebieden op meerdere apparaten gebruiken.

Door op ‘opslaan’ te klikken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

InloggenWachtwoord vergeten?

Bent u uw wachtwoord vergeten? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U ontvangt van ons een e-mail met daarin een link waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.KroeseWevers maakt gebruik van Cookies

Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken, zodat je relevante communicatie aantreft bijvoorbeeld. Onze website maakt ook van cookies van derden gebruik om jou een prettige ervaring op onze online kanalen aan te bieden. Zodat je berichten op social media kunt delen bijvoorbeeld. Of om relevante advertenties te kunnen tonen op websites van derden. Deze cookies verzamelen mogelijk gegevens buiten onze website. Door op 'akkoord' te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord
DE AMBITIE VAN IRIS  - senior assistent accountant Audit
Opslaan in 'Mijn KroeseWevers'

17.01.2018

DE AMBITIE VAN IRIS - senior assistent accountant Audit

Hoe ziet de werkdag eruit van een senior assistent accountant Audit bij KroeseWevers? Onze collega Iris Haafkes (25) uit Rossum vertelt over haar werk en professionele én persoonlijke ambities.

De functie van Iris

“Als senior assistent accountant Audit controleer ik samen met mijn team de jaarrekening van een bedrijf. Mensen denken dat je dan de hele dag met cijfers bezig bent. Maar je hebt juist veel kennis nodig van bedrijfsprocessen. Kennis hiervan helpt je bij het uitvoeren van de controle. Neem bijvoorbeeld het verkoopproces, als je de omzet controleert is het belangrijk dat je voldoende kennis hebt van dit proces. Je moet weten hoe deze omzet tot stand komt. Afhankelijk van het type klant en het proces, bepaal je de risico`s voor de jaarrekening en welke werkzaamheden je uitvoert.

Het leuke van dit vak is dat je een kijkje in de keuken neemt bij verschillende cliënten in verschillende branches. Je ontmoet veel mensen en je assisteert bij de controle van de jaarrekening. De kwaliteitseisen in de accountancy zijn streng. Dit maakt het erg uitdagend om je werk goed te doen.

Men denkt vaak dat je als assistent accountant hele dagen achter je bureau zit. Dit klopt gedeeltelijk, maar je krijgt ook bij iedere klant een rondleiding door de fabriek of het bedrijf, voert overleggen en stemt af met het team. Ook ga je rond de jaarwisseling voorraden inventariseren. Ik ga straks bijvoorbeeld een steekproef trekken uit de voorraad hout van een klant.”

De professionele ambitie van Iris

“Ik wil registeraccountant (RA) worden. Ik volg op dit moment de master accountancy aan Nyenrode. Eén dag in de week zit ik op Nyenrode, de rest van de week werk ik hier bij KroeseWevers waar ik de theorie direct kan toepassen in de praktijk. In 2019 ben ik klaar met mijn master. Daarna begin ik aan de postmaster tot RA. Daar ben ik dan op z’n vroegst in 2021 mee klaar. Ik ben heel gemotiveerd om die titel te behalen. Ik heb hiervoor International Business Administration gestudeerd aan de Universiteit Twente. Daar miste ik de praktijk. Doordat ik nu studeer en tegelijkertijd aan het werk ben, heb ik de bevestiging dat dit is wat ik wil. De titel RA biedt mooie kansen om door te groeien naar een functie op managementniveau en wie weet ooit zelfs tot partner.

De persoonlijke ambitie van Iris

“Ik ben geboren en getogen in Lemselo en woon nu samen met mijn vriend in Rossum.Ik ben ambitieus, maar ik vind m’n privéleven ook heel belangrijk. Ik ben iemand die graag buiten is en dat kan op de boerderij. Mijn vriend heeft namelijk een rundveebedrijf. Een mooi bedrijf: hard werken, maar ook genieten van het buitenleven.

Bij KroeseWevers is het in het voorjaar druk, doordat dan veel aandeelhoudersvergaderingen gepland staan. Dat weet iedereen in dit vakgebied. Dan gaat ‘s avonds de laptop ook wel eens open. Maar ik heb voldoende ruimte voor m’n privéleven. Bijvoorbeeld om te volleyballen bij Switch in Oldenzaal, om lekker af te spreken met vriendinnen en op stap te gaan.”

Waarom KroeseWevers?

“Dit is mijn eerste baan, ik ben hier in september 2015 begonnen. In het voorjaar van 2015 heb ik hier een dag meegelopen. Ik dacht meteen: hier zie ik mezelf wel werken. Ik had ook aanbiedingen van Big 4-kantoren, maar ik heb heel bewust voor KroeseWevers gekozen. Ik denk dat ik hier beter op m’n plek ben. Het is iets minder massaal en toch werk je voor mooie grote Twentse bedrijven die bijvoorbeeld deel uit maken van een internationaal concern. Je hebt je cliënten dichtbij huis, ik hoef geen twee uur te rijden. Dat scheelt veel reistijd, waardoor ik tijd overhoud voor de dingen die ik naast m’n werk graag doe.”

De tip van Iris

“Ben je je aan het oriënteren? Loop een dag mee bij een kantoor en maak dan pas je keuze. Ik weet nog dat ik audit een vrij abstract concept vond, ik had er geen goed beeld van. Maar als je een dag meeloopt en bij cliënten over de vloer komt, dan krijg je niet alleen een goede indruk van je werkdag, maar ook van de collega’s waarmee je gaat samenwerken. Dat laatste was voor mij ook een reden om voor KroeseWevers te kiezen.” 

Geïnteresseerd in werken bij KroeseWevers?

Ben je geïnteresseerd in werken bij KroeseWevers? Of heb je vragen over werken bij KroeseWevers? Neem dan contact op met Elke Damhuis. Zij maakt graag kennis met je en helpt je graag verder.

Gerelateerd aan deze blog

  • Er zijn geen relevante kennisbankitems gevonden.