Inloggen

Mijn KroeseWevers

Welkom bij Mijn Kroesewevers!
Met Mijn KroeseWevers maakt u uw persoonlijke website op basis van úw voorkeuren.

Uw voordelen:

  • Informatie op maat en als eerste op de hoogte
    Direct overzicht van de meest recente blogs, publicaties en whitepapers die aansluiten op uw interesses
  • Persoonlijke aanbiedingen
    Wanneer u zich registreert bieden wij u graag persoonlijke aanbiedingen aan op gebied van accountancy en (belasting)advies

Veranderen uw interesses? Dan kunt u uw voorkeursinstellingen altijd wijzigen bij ‘voorkeuren’.

Ik ben Zakelijk geïnteresseerd in
Ik ben Privé geïnteresseerd in


Registeren

Door te registreren kunt u uw aangegeven interessegebieden op meerdere apparaten gebruiken.

Door op ‘opslaan’ te klikken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Instellingen opslaan

Door uw instellingen op te slaan kunt u uw aangegeven interessegebieden op meerdere apparaten gebruiken.

Door op ‘opslaan’ te klikken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

InloggenWachtwoord vergeten?

Bent u uw wachtwoord vergeten? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U ontvangt van ons een e-mail met daarin een link waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.KroeseWevers maakt gebruik van Cookies

Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken, zodat je relevante communicatie aantreft bijvoorbeeld. Onze website maakt ook van cookies van derden gebruik om jou een prettige ervaring op onze online kanalen aan te bieden. Zodat je berichten op social media kunt delen bijvoorbeeld. Of om relevante advertenties te kunnen tonen op websites van derden. Deze cookies verzamelen mogelijk gegevens buiten onze website. Door op 'akkoord' te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord
 DE AMBITIE VAN RICK - Accountant (RA)
Opslaan in 'Mijn KroeseWevers'

13.02.2018

DE AMBITIE VAN RICK - Accountant (RA)

Hoe ziet de werkdag eruit van een accountant (RA) en senior manager op de Audit-afdeling bij KroeseWevers? Onze collega Rick Ikink (38) uit Oldenzaal vertelt over zijn werk en zijn professionele én persoonlijke ambities.


De functie van Rick

“Ik ben sinds 2010 RA en richt me met name op de internationale klanten van KroeseWevers. Dat betekent dat je veel contact hebt met buitenlandse klanten en accountants. En dat je de nodige taal- en cultuurverschillen ervaart. Deze diversiteit maakt het vak voor mij leuk en afwisselend.

Als ik op een verjaardag vertel dat ik accountant ben, dan hoor ik vaak dat mensen denken dat onze beroepsgroep voornamelijk uit grijze muizen bestaat. Maar in de praktijk is dit heel anders. Bij KroeseWevers lopen veel frisse, vlotte en energieke mensen rond. Mensen denken vaak dat we iedere dag in een hokje zitten om cijfers door te spitten. Maar in de praktijk zijn we vaak bezig met de mensen en de cijfers zijn een uitvloeisel.

Als accountant Audit ben je een controleur, dat betekent dat je het bedrijf en de mensen achter het bedrijf goed moet kennen. Je hebt begrip nodig van bedrijfsprocessen en moet diep kunnen graven om alles rondom het bedrijf te doorgronden. Ik maak daarom ook graag een rondje door het bedrijf, ik wil zien wat een bedrijf doet of maakt.

De professionele ambitie van Rick

Ik wist vanaf mijn 16e al dat ik accountant wilde worden en ben meteen na het vwo in een duaal traject gestapt. Bij KroeseWevers heb ik op verschillende vestigingen gewerkt. Ook ben ik via Nexia (het internationale, onafhankelijke netwerk van accountantskantoren) één jaar naar Londen geweest om daar te werken bij een van de grootste accountantskantoren van de UK. Een bijzondere ervaring die ik niet had willen missen.

Mijn ambitie is nog altijd om te blijven groeien. Dat past ook bij de accountancy: veel collega`s doen er een studie naast of hebben deze inmiddels afgerond. Ben je afgestudeerd, dan moet je zorgen dat je bijblijft. Dat is ook het leuke aan dit vak; de diversiteit en de vernieuwingen. Mijn ambitie richt zich ook op het uitbreiden van het internationale klantenpakket, dat is een groeimarkt. Klanten worden steeds internationaler en ze verwachten van ons dat we meegroeien met hun ambities. Nexia is daarbij als internationale partner heel belangrijk. Nexia maakt het namelijk mogelijk om eenvoudig contacten te leggen met collega`s wereldwijd. Als één van onze klanten zaken wil doen in bijvoorbeeld China, dan leggen we direct contact met onze Nexia-collega’s daar.

De persoonlijke ambitie van Rick

Ik ben een Oldenzaler, dus uiteraard vier ik carnaval. Daarnaast ben ik dol op wintersport en ben ik vader van twee jonge kinderen. Bij KroeseWevers kan ik mijn werkuren flexibel indelen. We maken geen ongezond lange werkdagen, maar we zijn wel flexibel. Als er wat moet gebeuren voor onze klanten, dan staan we voor ze klaar.

Waarom KroeseWevers?

Werken bij KroeseWevers is gemoedelijk en ik voel me hier thuis. Als ik dit vergelijk met Londen, waar ik een jaar hebt gewerkt, dan is het nogal een contrast. Eigenlijk zijn het twee verschillende werelden die je niet kan vergelijken. In Londen is het allemaal zakelijker en vluchtiger, je werkt en leeft er intensiever. Dit vond ik erg boeiend en ik vind het ook fantastisch dat ik de kans van KroeseWevers heb gekregen om in Londen te werken. Maar hier bij KroeseWevers zit ik op mijn plek. Ik ben van mening dat je hier veel leert bij de bedrijven waar je komt, maar ook door samen te werken in verschillende teams. Hierdoor kun je ook als beginnend collega snel leren en doorgroeien.

De tip van Rick

Samen met mijn vriendin heb ik in 2012 een jaar in Londen gewoond en gewerkt bij een Nexia partner van KroeseWevers. Je moet in zo’n wereldstad, met een andere cultuur je draai zien te vinden, zowel zakelijk als privé. Ik heb er veel ervaring opgedaan en veel over mezelf geleerd. Dat zou ik iedereen aanraden. Dat soort kansen krijg je dus ook bij KroeseWevers. Pak deze kansen als ze op je pad komen!”

Geïnteresseerd in werken bij KroeseWevers?

Ben je geïnteresseerd in werken bij KroeseWevers? Of heb je vragen over werken bij KroeseWevers? Neem dan contact op met Elke Damhuis. Zij maakt graag kennis met je en helpt je graag verder.

Gerelateerd aan deze blog

  • Er zijn geen relevante kennisbankitems gevonden.