Als werkgever moet u loonheffingen inhouden op het salaris van uw werknemers. Bij loonheffing krijgt u te maken met verschillende wetgeving en specifieke regelingen die continu veranderen. Onze specialisten weten alles over heffingen, premies, kortingen en loonkostenvoordelen. Ze adviseren u graag over het optimaal toepassen van deze wetten en regelingen zodat u niet meer betaalt aan loonkosten dan nodig is.
Onze loonheffingsspecialisten kennen alle ins and outs op het gebied van loonheffingen. U kunt bij hen terecht met uw vragen over loonheffingen, bijvoorbeeld:
Werkkostenregeling (WKR): welke vergoedingen mag ik op welke manier aan medewerkers geven binnen de werkkostenregeling?
Premie Werkhervattingskas (Whk): hoe hoog zijn de premies die ik moet betalen en kloppen deze berekeningen?
Loonkostenvoordelen (LKV): kan ik met mijn onderneming gebruik maken van loonkostenvoordelen en welke voordelen zijn dat?
Inhuur van zzp’ers: hoe voorkom ik dat ik achteraf alsnog loonkosten moet betalen?
Internationale loonheffingen: hoe zit het met loonheffingen met personeel in het buitenland of personeel uit het buitenland?
Verzekeringsplicht DGA’s en beloning aandeelhouders: ben ik wel of niet verplicht om me te verzekeren voor de werknemersverzekeringen?
Sinds 1 januari 2015 geldt de WKR regeling. Alle wetten en regels rondom vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers zijn gebundeld in deze collectieve regeling. De werkkostenregeling geeft antwoord op de vraag hoe u als werkgever om dient te gaan met werkkosten: van de vergoeding van reiskosten tot het verstrekken van gereedschap of een smartphone. Onze ervaring is dat veel werkgevers de werkkostenregeling onvoldoende kennen en niet goed weten hoe zij de regeling zo optimaal mogelijk kunnen toepassen. Werkgevers laten daardoor onnodig geld liggen. We adviseren u hier graag over. Bekijk ook ons webinar over de werkkostenregeling terug.
Maakt u regelmatig gebruik van uitzendkrachten of zzp’ers? Dan wilt u niet achteraf geconfronteerd worden met extra kosten. Bij het samenwerken met uitzendorganisaties loopt u het risico op inlenersaansprakelijkheid. Op het moment dat u via de uitzendorganisatie personeel inhuurt bent u inlener. Als de uitzendorganisatie geen loonheffingen of omzetbelasting betaalt voor het personeel dat u inhuurt, bijvoorbeeld door een faillissement, kan de Belastingdienst de misgelopen loonkosten op u als inlenende partij verhalen. Als u zzp’ers inhuurt, kan er sprake zijn van schijnzelfstandigheid. Onze adviseurs helpen u om deze risico’s zo veel mogelijk te beperken.
Bent u directeur-grootaandeelhouder (DGA), dan vraagt het onderdeel loonheffing zeker om bijzondere aandacht. Als DGA kunt u namelijk wel of niet verplicht zijn om premies te betalen voor werknemersverzekeringen. U bent immers werknemer in uw eigen onderneming, maar u bent ook directeur. Als er onduidelijkheid bestaat over uw verzekeringsplicht als DGA, kan deskundig advies u veel geld en rompslomp besparen. U wilt achteraf natuurlijk niet geconfronteerd worden met naheffingen van premies werknemersverzekeringen. Onze adviseurs helpen u met het de verzekeringsplicht van u als DGA, maar ook met vragen rondom de beloning van aandeelhouders.
Lees meer over de verzekeringsplicht DGAWat betekent hybride werken voor de vergoedingen die u verstrekt aan uw medewerkers? Onze loonheffingsspecialisten kunnen u helpen met het opstellen van een vergoedingenovereenkomst tussen werkgever en werknemer. Hierin legt u vast welke vaste vergoedingen u beschikbaar stelt en welke afspraken daarvoor nodig zijn.
Niet iedere maand alle bonnetjes en declaraties van medewerkers goedkeuren en verwerken, maar een vaste onkostenvergoeding per maand. Onze specialisten kunnen u helpen met het bepalen van een vaste onkostenvergoeding. Zo’n vaste vergoeding is eenvoudiger en voorkomt dat u als werkgever het risico loopt op naheffingen en boetes.
Krijgt u als werkgever te maken met internationaal belastingrecht? Ook bij internationale vraagstukken over loonheffingen kunnen onze adviseurs veel voor u betekenen. We kunnen u ondersteunen bij het inzetten van buitenlandse werknemers (expats) in Nederland en bij het uitzenden van Nederlanders die in het buitenland gaan werken. Ook stellen we regelingen op met betrekking tot extraterritoriale kosten (30%-regeling). En bespreken we afspraken die u als onderneming met de Belastingdienst kunt maken over loonheffingen als u internationaal onderneemt.
Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder!
Neem contact op