Beschermingsbewind Twente en Centraal Nederland
Bij Beschermingsbewind Twente en Centraal Nederland werken zo’n 45 medewerkers verdeeld over drie vestigingen (Almelo, Zwolle en Almere). De medewerkers helpen mensen met het op orde krijgen van hun persoonlijke financiën als Bewindvoerder. Daarnaast zijn ze in bepaalde uitzonderlijke situaties bevoegd op te treden als wettelijk vertegenwoordiger van clienten op het gebied van hun zorg in de functie van Mentor. Ook zijn er Curatoren in dienst “Eigenlijk werken we voor twee doelgroepen: mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en mensen met een complexe schuldenproblematiek”, leggen Judith Broeks (vestigingsmanager Beschermingsbewind Centraal Nederland) en Manouk Haakmeester (assistent-vestigingsmanager Beschermingsbewind Twente) uit. Beschermingsbewind Twente en Centraal Nederland is de laatste jaren flink gegroeid en daarmee ontstond ook de behoefte aan een functie- en salarishuis.
Functie- en salarishuis
“De functieomschrijvingen die we hadden waren al zo’n vijf tot zes jaar niet herzien. En toen we nog teams hadden met drie of zes mensen was alles nog te overzien”, vertelt Judith Broeks. “Maar toen we groeiden merkten we dat we steeds vaker vragen kregen over de functies en het bijbehorende salaris. Mensen vroegen dan: tot hoever gaat mijn salaris eigenlijk? Hoeveel groei heb ik nog?”, vult Manouk Haakmeester aan. Allemaal vragen die voor de Werkgeversdesk van KroeseWevers heel herkenbaar zijn, volgens HR-adviseur Sylvia Kraal. “Als er geen functiehuis of salarishuis is, zijn dit soort vragen schering en inslag. Wat wij bij KroeseWevers vervolgens zien is dat ondernemers een beetje gek worden van het gezeur. Het is natuurlijk geen gezeur van de werknemers, maar het voelt zo omdat werkgevers niet goed een antwoord kunnen geven. Een functiehuis en salarishuis geeft werkgevers tools. Je kunt de duidelijkheid geven die werknemers van je vragen. Want een werknemer wil weten wat het perspectief is, maar als het perspectief er niet is wil iemand dat ook weten. Alles is beter dan mensen in het ongewisse te laten.”