Werken tijdens je studie? Dennis begon als stagiair en werkt nu in de samenstelpraktijk

Blog werken en doorleren1

Als student Accountancy je loopbaan al beginnen tijdens je studie? Dennis Elshof (25) uit Kilder weet daar alles van. Hij begon als stagiair, deed vervolgens vakantiewerk en heeft daarna tevens zijn afstudeeropdracht bij KroeseWevers gedaan. Sinds 1 september 2020 werkt hij fulltime bij KroeseWevers, terwijl hij nog zijn hbo-studie Accountancy moet afronden. Lees in deze blog vijf vragen aan Dennis over de combinatie studeren, werken en doorleren.

Wat studeer je en waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Ik studeer Accountancy aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en zit in mijn vierde jaar. Ik moet nog één tentamen halen en dan ben ik klaar. Als ik de studie heb afgerond, dan ben ik super trots. Ik heb namelijk een lang traject achter de rug. Ik ben begonnen op de mavo en heb daarna de mbo-opleiding Bedrijfsadministratie gedaan.

Toen ik dit afgerond had vond ik mezelf te jong om al aan het werk te gaan, dus toen ben ik verder gaan studeren. Nadat bij aanvang van de propedeuse mijn eerste keuze Bedrijfseconomie was, heb ik toch gekozen voor de hbo-studie Accountancy. De reden hiervoor was dat dit beter aansloot bij mijn mbo-studie en omdat ik het samenstelwerk echt leuk vind."

Waar werk je nu en waar bestaan je werkzaamheden uit?

“Ik werk bij KroeseWevers op de samenstelafdeling in Doetinchem en daar doe ik samenstelwerkzaamheden. Ik stel jaarrekeningen samen, of maak tussentijdse cijfers op. Ik doe de aangiftes omzetbelasting voor ondernemers en werk ook administraties bij van klanten.

Ik krijg regelmatig feedback op mijn werk en dat is erg prettig, want van de feedback kan ik leren en dit helpt bij het ontwikkelproces. De ene keer is dat een compliment en de andere keer gaat het om verbeterpunten. Als je een fout maakt, leer je daarvan en kunnen er aanpassingen worden gedaan voor het naar de klant gaat.”

Hoe ben je bij KroeseWevers terecht gekomen en waarom KroeseWevers?

“Toen ik stage moest lopen, ben ik rond gaan kijken bij welk kantoor ik stage wilde lopen in de buurt. Ik ben bij twee kantoren op gesprek geweest en ik kon bij beide kantoren terecht. Uiteindelijk heb ik voor KroeseWevers gekozen omdat ik het een fijn gesprek vond en er een goed gevoel bij had.

Na mijn stage heb ik bij KroeseWevers ook vakantiewerk gedaan en ik heb er mijn afstudeeropdracht afgerond. Daarvoor heb ik met de analysetool Power BI ondersteund bij het ontwerpen van templates voor data-analyses bij supermarkten. Dit heb ik in samenwerking met de collega’s van IT-audit opgepakt.

Ik heb KroeseWevers echt leren kennen als een organisatie waar altijd tijd voor me wordt genomen en waar ik iedere vraag kan stellen die ik wil. Ik ben niet voor niets teruggekomen na mijn stage om vakantiewerk te doen en af te studeren, ik werk hier nu fulltime.”

Hoe bevalt de combinatie werken, leren en eventueel doorleren?

“Ik vond en vind het best pittig om tegelijkertijd te werken en te studeren. Maar dat is heel persoonlijk. Er zijn ook studenten die moeiteloos door een hbo-studie rollen, maar voor mij was dat anders. De overgang van het mbo naar het hbo was echt even wennen.

Bij KroeseWevers word ik aangemoedigd om straks verder te leren en ook de AA-opleiding te gaan doen. Ik merk dat ik me nu wil focussen op het afronden van mijn hbo Accountancy, daarna wil ik me even alleen focussen op het werk en ervaren wat ik precies wil.

Dat KroeseWevers mij de kans wil geven om de AA-opleiding te gaan doen is geweldig. Ik ga dan meer met klanten werken en dat lijkt me leuker dan ik eerst had gedacht. Maar als ik er voor kies, dan wil ik er ook echt voor gaan en daarvoor moet ik zeker weten dat ik het wil. Want de combinatie van werken en leren vraagt wel wat van je.”

Blog werken en doorleren2

Heb je tips voor andere studenten die willen werken en leren tegelijk?

“Of het bij je past om te werken en door te leren is natuurlijk een hele persoonlijke afweging. Wat ik belangrijk vind is de vraag: hoe sta je in het leven? Hoe zie je jezelf over een paar jaar? Hoe oud ben je? Ben je tevreden met alleen je hbo Accountancy of heb je de ambitie om door te groeien? Ik ben zelf wat ouder en heb al een wat langer opleidingstraject achter de rug. Maar als je jonger bent en je hbo Accountancy ging je goed af, dan zou ik zeggen: ga er vol voor!

Mijn andere tip is dat als je de AA-opleiding gaat volgen, je goed moet afwegen met welk kantoor je de samenwerking aan wilt gaan. Zorg dat je op het goede kantoor zit. Want je wilt niet tussentijds tot de conclusie komen dat je op de verkeerde plek zit. Ik ken KroeseWevers nu al bijna drie jaar en dan leer je een organisatie goed kennen.”

Meer weten?

Denk jij erover om door te leren of wil je weten welke mogelijkheden er bij KroeseWevers zijn voor jou op het gebied van stage lopen, afstuderen of een startersbaan? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over werken bij KroeseWevers.

Werken tijdens je studie? Dennis begon als stagiair en werkt nu in de samenstelpraktijk
Meer weten?
Neem contact op.
Dennis Elshof
Dennis Elshof
Assistent accountant
+31 (0)3 14 37 48 00
Hulp nodig? +31 (0)53 850 49 00
Contact opnemen

Wij maken gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te optimaliseren. Maar ook voor het bijhouden van statistieken en voor marketingdoeleinden. Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kunt u meer lezen over onze cookies en uw voorkeuren aanpassen. Door op 'Accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken.

Functionele cookies
Wij plaatsen functionele cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken en om uw cookie-instellingen goed vast te kunnen leggen. De functionele cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren, daarom kunt u deze cookies niet uitschakelen. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Analyserende cookies
Elke dag meten en analyseren wij het gebruik van onze online kanalen om onze bezoekers de beste ervaring te bieden. Met de analyserende cookies doen we kennis op. Deze informatie gebruiken we om onze sites elke dag weer een beetje beter te maken, in het voordeel van de bezoekers van onze website.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Marketing en social media cookies
Deze cookies gebruiken we voor marketingdoeleinden, waardoor u onze online kanalen persoonlijker kan ervaren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde content of gepersonaliseerde communicatie op social media.
Ingeschakeld Uitgeschakeld