Dennis is begonnen bij KroeseWevers als stagiair en werkt nu fulltime in de samenstelpraktijk

Blog werken en doorleren1

Als student Accountancy je loopbaan al beginnen bij een accountantskantoor? Dennis Elshof (27) uit Kilder weet daar alles van. Hij begon als stagiair, deed vervolgens vakantiewerk, behaalde zijn afstudeeropdracht en ging vervolgens in 2020 fulltime aan het werk als assistent accountant samenstel op onze vestiging in Doetinchem. In deze blog beantwoordt Dennis zes vragen over de combinatie studeren, doorleren en werken.

Wat heb je gestudeerd en waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Ik studeerde Accountancy aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Het afronden van deze studie gaf mij veel voldoening, aangezien ik een lang traject achter de rug had. Ik ben begonnen op de mavo en heb daarna de mbo-opleiding Bedrijfsadministratie gedaan. Toen ik dit had afgerond vond ik mezelf te jong om al aan het werk te gaan, dus ben ik verder gaan studeren. Ik heb gekozen voor de hbo-studie Accountancy. Dit sloot beter aan bij mijn mbo-studie en ik vind het samenstelwerk echt leuk.”

Hoe heb je de combinatie werken en leren ervaren?

“Ik vond het best pittig om tegelijkertijd te werken en te studeren. Maar dat is heel persoonlijk. Er zijn ook studenten die weinig moeite hoeven te doen voor een hbo-studie, maar voor mij was dat anders. De overgang van het mbo naar het hbo was echt even wennen. Je gaat namelijk van een praktijkgerichte opleiding naar een theoretische opleiding. Ik moest in het begin bijvoorbeeld bij de basisvakken van het hbo de achterstand inhalen. Maar door tijd en moeite erin te steken is het toch gelukt om deze vakken te halen.”

Hoe ben je bij KroeseWevers terecht gekomen en waarom KroeseWevers?

Hoe ben je bij KroeseWevers terecht gekomen en waarom KroeseWevers?

“Toen ik stage moest lopen, ben ik rond gaan kijken bij welk kantoor in de buurt ik stage wilde lopen. Ik ben bij twee kantoren op gesprek geweest en ik kon bij beiden terecht. Uiteindelijk heb ik voor KroeseWevers gekozen omdat ik het een fijn gesprek vond en er een goed gevoel bij had. Na mijn stage heb ik bij KroeseWevers ook vakantiewerk gedaan en ik heb er mijn afstudeeropdracht afgerond.

Ik heb KroeseWevers echt leren kennen als een organisatie met een informele werksfeer. Je kunt goed sparren met collega’s over werkgerelateerde zaken, maar ook over wat je bijvoorbeeld in het weekend hebt gedaan. Ik ben niet voor niets teruggekomen na mijn stage om vakantiewerk te doen, af te studeren én hier fulltime te werken.”

Waar bestaan je werkzaamheden uit?

“Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit jaarrekeningen of tussentijdse cijfers opstellen, de aangiftes omzetbelasting voor ondernemers indienen en ook de administraties van klanten bijwerken. Dit doe ik met name voor supermarkten. Daarnaast heb ik door de jaren heen klantenrelaties opgebouwd en ben ik onder andere een aanspreekpunt voor diverse ondernemers geworden. Dit houdt in dat je bij verschillende klanten over de vloer komt, wat mijn werk extra leuk en uitdagend maakt.

Naast deze werkzaamheden begeleid ik ook collega’s op mijn afdeling. Ze komen met vraagstukken die betrekking hebben op het jaarrekeningproces, waar ik ze mee kan helpen. Tegelijkertijd ben ik ook een sparringpartner van collega’s die in een hogere functie zitten, waardoor ik in bepaalde situaties als tussenpersoon functioneer.”

Blog werken en doorleren2

De ambitie van Dennis

“Over twee jaar zie ik mezelf gegroeid zijn in mijn functie met een breder en uitdagender takenpakket. Ook hoop ik rond die tijd te weten of ik een opleiding tot AA-accountant wil volgen of juist niet. Bij KroeseWevers word ik wel aangemoedigd om straks verder te leren en ook de AA-opleiding te gaan doen. Dat KroeseWevers mij die kans wil geven om de AA-opleiding te gaan doen is geweldig. Maar als ik er voor kies, dan wil ik er ook echt voor gaan en daarvoor moet ik zeker weten dat ik het wil. Want de combinatie van werken en leren vraagt wel wat van je en op dit moment voel ik op privégebied er nog geen ruimte voor. Ik focus mij nu op het kopen van een huis en wil graag daarna de situatie op nieuw schetsen.”

Heb je tips voor andere studenten of starters die willen werken en leren tegelijk?

“Of het bij je past om te werken en door te leren is natuurlijk heel persoonlijk. Wat ik belangrijk vind is de vraag: hoe sta je in het leven? Hoe zie je jezelf over een paar jaar? Hoe oud ben je? Ben je tevreden met je hbo-diploma Accountancy of heb je de ambitie om door te groeien? Ik ben zelf wat ouder en heb al een wat langer opleidingstraject achter de rug. Maar als je jong bent en de opleiding Accountancy gaat/ging je goed af, dan zou ik zeggen: ga er vol voor!"

Dennis is begonnen bij KroeseWevers als stagiair en werkt nu fulltime in de samenstelpraktijk

Meer weten?

Denk jij erover om door te leren of wil je weten welke mogelijkheden er bij KroeseWevers zijn voor jou op het gebied van stage lopen, afstuderen of een startersbaan? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over werken bij KroeseWevers.

Meer weten?
Neem contact op.
026 L8563 bewerkt
Dennis Elshof
Assistent accountant
+31 (0)3 14 37 48 00
Meer informatie? +31 (0)53 850 49 00

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder!

Neem contact op

Wij maken gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te optimaliseren. Maar ook voor het bijhouden van statistieken en voor marketingdoeleinden. Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kunt u meer lezen over onze cookies en uw voorkeuren aanpassen. Door op 'Accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken.

Functionele cookies
Wij plaatsen functionele cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken en om uw cookie-instellingen goed vast te kunnen leggen. De functionele cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren, daarom kunt u deze cookies niet uitschakelen. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Analyserende cookies
Elke dag meten en analyseren wij het gebruik van onze online kanalen om onze bezoekers de beste ervaring te bieden. Met de analyserende cookies doen we kennis op. Deze informatie gebruiken we om onze sites elke dag weer een beetje beter te maken, in het voordeel van de bezoekers van onze website.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Marketing en social media cookies
Deze cookies gebruiken we voor marketingdoeleinden, waardoor u onze online kanalen persoonlijker kan ervaren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde content of gepersonaliseerde communicatie op social media.
Ingeschakeld Uitgeschakeld