De ambitie van Rick Schasfoort, assistent accountant samenstel

De ambitie van Rick1

Hoe is het om als assistent accountant te werken bij KroeseWevers? We vroegen het Rick Schasfoort (23) uit Denekamp. Hij is bij KroeseWevers Oldenzaal begonnen als stagiair op de samenstelafdeling en werkt nu 32 uur per week, naast zijn studie tot AA (Accountant-Administratieconsulent).

De studie van Rick

Rick: “Ik heb in 2022 mijn bacheloropleiding Accountancy afgerond aan hogeschool Saxion. De hbo studie Accountancy is in het eerste anderhalf jaar heel breed, je krijgt vakken op het gebied van bedrijfseconomie, accountancy en fiscaal recht. Daar heb ik bewust voor gekozen omdat ik zoiets had: ik wil die richting op, maar ik weet nog niet precies wat ik straks wil doen. Dan is deze studie een vrij veilige keuze. De studie beviel me meteen heel goed. Ik ben via mijn studie bij KroeseWevers terecht gekomen. In mijn derde jaar heb ik hier stage gelopen, vier dagen stage en één dag naar school. Mijn stage duurde tot de zomervakantie van 2021, daarna ben ik meteen door blijven werken voor KroeseWevers.

Nu ben ik naast mijn vierdaagse werkweek op de vrijdag een post-hbo opleiding tot AA-accountant aan het volgen. Deze studie bevalt mij ook heel goed. De onderwerpen die behandeld worden sluiten goed aan bij wat er speelt in de praktijk. Het is wel belangrijk om goed te plannen, de combinatie van werken, studeren en leuke dingen doen kan soms best pittig zijn. Gelukkig proberen ze vanuit KroeseWevers hierin zoveel mogelijk mee te denken.”

Waarom heb je voor KroeseWevers gekozen?

Rick: “In mijn stageperiode ging ik me oriënteren op wat er allemaal mogelijk is en toen kwam ik in contact met KroeseWevers. Ik heb deelgenomen aan de inhousedag en toen dacht ik: dit zou een mooi bedrijf kunnen zijn voor mijn stage. Vaak heb je het idee dat accountantsorganisaties erg formeel zijn maar ik merkte tijdens de inhousedag dat de sfeer bij KroeseWevers juist heel informeel en persoonlijk is. Ik kreeg het gevoel dat je hier echt bij iedereen naar binnen kan lopen en vragen kan stellen. Dat vind ik prettig. Ik heb toen ook iemand die al werkzaam was bij KroeseWevers benaderd om te vragen hoe het is om hier te werken. Op die manier kreeg ik ook te horen dat er een fijne werksfeer heerst op de werkvloer.

Het beeld dat Rick kreeg van KroeseWevers tijdens zijn stage bleef hetzelfde toen hij bleef werken als werkstudent. “De collega’s, variatie in werkzaamheden en diversiteit aan klanten maakt het werk leuk. Daarom was het voor mij al snel duidelijk dat ik na de afronding van mijn bacheloropleiding bij KroeseWevers zou willen blijven werken”.

2021 10 21 KW caspermaasfotografie 22 verkleind

De functie van Rick

“Op dit moment werk ik vier dagen in de week op kantoor Oldenzaal en ben ik vooral bezig met het verrichten van administratieve dienstverlening, het opstellen van aangiften omzetbelasting en met het samenstellen van jaarrekeningen. In veel gevallen levert de klant de stukken aan, op basis hiervan verwerk ik de administratie. Deze administratie vormt de basis voor het opstellen van de aangifte omzetbelasting en het samenstellen van de jaarrekening. Bij het samenstellen van de jaarrekening kun je waarde bieden door de specifieke kennis die je bezit op het gebied van de jaarverslaggeving. De werkzaamheden zijn erop gericht om ondernemers te helpen, dat vind ik zo leuk aan dit werk.

Wat ik tijdens mijn stage en het werken bij KroeseWevers heb gemerkt is dat de theorie grotendeels aansluit op de praktijk, maar dat je sommige dingen niet vanuit de theorie kunt leren. Je moet de theorie in de praktijk op een specifieke situatie kunnen toepassen en ervoor zorgen dat het passend is voor die klant. Daarom vind ik het ook zo leuk om bij KroeseWevers te werken terwijl ik nog studeer: ik kan de theorie gelijk toepassen in de praktijk.”

Het team van Rick

“Ik werk op het kantoor van KroeseWevers in Oldenzaal. Ik leer van de collega’s om me heen. We hebben in Oldenzaal een gebalaceerd team en een vrij jong team. Een aantal collega’s volgt net als ik een opleiding of heeft onlangs een opleiding afgerond, bij hen kan ik dan ook terecht met vragen rondom de studie. Daarnaast zijn er collega’s met erg veel praktijkervaring, bij lastige praktijksituaties kan ik bij hen terecht voor advies.

Er is voor elke situatie een goede sparringpartner aanwezig. Je kunt hier net zo makkelijk binnenlopen bij de vestigingsdirecteur als bij een assistent accountant, dat maakt echt niks uit. Iedereen heeft hier de ontwikkeling ook zelf doorgemaakt. Een groot deel van de collega’s is hier gestart als junior, zij hebben zich verder kunnen ontwikkelen door scholing, cursussen en praktijkontwikkeling.”

Het team van Rick

De ambitie van Rick

Rick: “Je hebt in de accountancy twee takken: de samenstelpraktijk en de controlepraktijk. Wat het verschil is tussen die twee en wat ik het leukste zou vinden, daar had ik voor de stage nog geen goed beeld bij. Hoe het echt is, en wat je nou echt het leukste vindt, zie je pas in de praktijk. Ik heb vooral gezien wat ik leuk vind aan de samenstelkant. Nu weet ik zeker dat ik verder wil in de samenstelpraktijk. Ik mocht ook kijken wat ik van de controlepraktijk vind, maar eigenlijk beviel het me zo goed in de samenstelpraktijk dat ik van dat aanbod geen gebruik meer heb gemaakt. Mijn ambitie is om in de komende twee jaar het theoretische gedeelte van de beroepsopleiding tot AA af te ronden. Daarna resteert nog het praktijkgedeelte tot AA. In overleg met mijn leidinggevende zal gekeken worden op welk moment ik hiermee ga beginnen. Mijn doel is om uiteindelijk Accountant Administratieconsulent te worden.”

De persoonlijke ambities van Rick

Rick: “Naast mijn werk en studie, sport ik graag. Ik ga in ieder geval twee keer per week naar de sportschool en ga graag een rondje hardlopen. Ik doe het om fit te blijven, maar ook om te ontspannen na een werkdag. Daarnaast ben ik een voetbalfan. Ik heb een seizoenskaart bij FC Twente waardoor ik iedere thuiswedstrijd met vrienden kan bezoeken.”

De tip van Rick

De tip van Rick

Rick: “Als je een loopbaan in de accountancy overweegt kan ik het aanraden om een inhousedag bij te wonen. Ik heb toen de inhousedag bijgewoond van KroeseWevers als oriëntatie op mijn stage, maar als ik terugkijk denk ik: dat had ik veel eerder al kunnen doen tijdens mijn studie. Het leuke van zo’n inhousedag is dat je op een informele manier kennismaakt met een organisatie. De mensen die er werken vertellen verhalen uit de praktijk waardoor je een beter beeld krijgt van het vak en hoe het werken bij die organisatie is. En wat natuurlijk ook helpt is gewoon vragen naar de echte verhalen bij mensen die al werken als accountant.”

Werken bij KroeseWevers

Ben je na het lezen van het verhaal van Rick ook geïnteresseerd in een baan (of een plek als stagiair of werkstudent) bij KroeseWevers? We zijn bij KroeseWevers altijd op zoek naar nieuw talent. Op onze pagina Werken bij KroeseWevers vind je alle informatie over KroeseWevers als werkgever.

De ambitie van Rick Schasfoort, assistent accountant samenstel
Meer weten over werken bij KroeseWevers?
Neem contact op.
Rick schasfoort
Rick Schasfoort
Assistent accountant
+31 (0)5 41 53 06 66
Meer informatie? +31 (0)53 850 49 00

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder!

Neem contact op

Wij maken gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te optimaliseren. Maar ook voor het bijhouden van statistieken en voor marketingdoeleinden. Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kunt u meer lezen over onze cookies en uw voorkeuren aanpassen. Door op 'Accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken.

Functionele cookies
Wij plaatsen functionele cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken en om uw cookie-instellingen goed vast te kunnen leggen. De functionele cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren, daarom kunt u deze cookies niet uitschakelen. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Analyserende cookies
Elke dag meten en analyseren wij het gebruik van onze online kanalen om onze bezoekers de beste ervaring te bieden. Met de analyserende cookies doen we kennis op. Deze informatie gebruiken we om onze sites elke dag weer een beetje beter te maken, in het voordeel van de bezoekers van onze website.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Marketing en social media cookies
Deze cookies gebruiken we voor marketingdoeleinden, waardoor u onze online kanalen persoonlijker kan ervaren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde content of gepersonaliseerde communicatie op social media.
Ingeschakeld Uitgeschakeld