De ambitie van Rick Schasfoort, assistent accountant samenstel

De ambitie van Rick1

Hoe is het om als assistent accountant naast je studie te werken bij KroeseWevers? We vroegen het Rick Schasfoort (23) uit Denekamp. Na zijn stage op de samenstelpraktijk werkt hij nu, naast zijn studie, één dag per week bij KroeseWevers. “Je hebt in de accountancy twee takken: de samenstel- en de controlepraktijk. Voor mijn stage had ik daar nog niet echt een beeld van. Nu weet ik dat ik verder wil in de samenstelpraktijk.”

De studie en stage van Rick

Rick: “Ik studeer Accountancy op hogeschool Saxion in Enschede. De studie is in het eerste anderhalf jaar heel breed, je krijgt bedrijfseconomie, accountancy en fiscaal recht. Daar heb ik bewust voor gekozen omdat ik zoiets had: ik wil die richting op, maar ik weet nog niet precies wat ik straks wil doen. Dan is deze studie een vrij veilige keuze.

De studie beviel me meteen heel goed. Ik merkte in de eerste anderhalf jaar dat ik vooral de vakken die te maken hadden met accountancy leuk vond. Het verwerken van administraties en het leren werken aan de hand van jaarverslaggeving, dat paste bij mij.

Ik ben via mijn studie bij KroeseWevers terecht gekomen. In mijn derde jaar heb ik hier stage gelopen, vier dagen stage en 1 dag naar school. Mijn stage duurde tot de zomervakantie van 2021, daarna ben ik meteen door blijven werken voor KroeseWevers.”

Waarom heb je voor KroeseWevers gekozen?

Rick: “In mijn stageperiode ging ik me oriënteren op wat er allemaal mogelijk is en toen kwam ik in contact met KroeseWevers. Ik heb deelgenomen aan de inhousedag en toen dacht ik: dit zou een mooi bedrijf kunnen zijn voor mijn stage.

Vaak heb je het idee dat accountantsorganisaties erg formeel zijn maar ik merkte tijdens de inhousedag dat de sfeer bij KroeseWevers juist heel informeel is en persoonlijk. Ik kreeg het gevoel dat je hier echt bij iedereen naar binnen kan lopen en vragen kan stellen. Dat vind ik prettig.

Ik heb toen ook iemand die al werkzaam was bij KroeseWevers benaderd om te vragen hoe het is om hier te werken. Op die manier kreeg ik ook te horen dat er een fijne werksfeer heerst op de werkvloer.”

2021 10 21 KW caspermaasfotografie 22 verkleind

De functie van Rick

“Ik moet nog een half jaar vakken volgen en daarna heb ik ongeveer nog een half jaar nodig om mijn afstudeeropdracht af te ronden. Overigens heeft KroeseWevers mij ook geholpen bij het vinden van een afstudeeropdracht.

Op dit moment werk ik één dag in de week op kantoor Oldenzaal en ben ik vooral bezig met de aangiften omzetbelasting en met het samenstellen van jaarrekeningen. In veel gevallen levert de klant de stukken aan, op basis hiervan verwerk ik de administratie en stel ik de aangiftes op.

Wat ik leuk vind is dat je een ondernemer hier echt mee kan helpen. Wat ik tijdens mijn stage heb gemerkt is dat de theorie grotendeels aansluit op de praktijk, maar dat je sommige dingen niet in theorie kunt leren. Je moet de theorie in de praktijk op een specifieke situatie kunnen toepassen en ervoor zorgen dat het passend is voor die klant.

Daarom vind ik het ook zo leuk om hier één dag in de week te werken terwijl ik nog studeer: ik kan de theorie nu ook toepassen in de praktijk.”

Het team van Rick

“Ik werk op het kantoor van KroeseWevers in Oldenzaal. Ik leer van de collega’s om me heen. We hebben in Oldenzaal een gebalanceerd team. Op dit moment ben ik de jongste van de afdeling.

Een aantal collega’s volgt zelf een opleiding of heeft onlangs een opleiding afgerond, bij hen kan ik dan ook terecht met vragen rondom de studie. Daarnaast zijn er collega’s met erg veel praktijkervaring, bij lastige praktijksituaties kan ik bij hen terecht voor advies. Er is voor elke situatie een goede sparringpartner aanwezig.

Je kunt hier net zo makkelijk binnenlopen bij de vestigingsdirecteur als bij een assistent accountant, dat maakt echt niks uit. Iedereen heeft hier de ontwikkeling ook zelf doorgemaakt. Een groot deel van de collega’s is hier gestart als junior, zij hebben zich verder kunnen ontwikkelen door scholing, cursussen en praktijkontwikkeling.”

2021 10 21 KW caspermaasfotografie 3 verkleind

De ambitie van Rick

Rick: “Je hebt in de accountancy twee takken: de samenstelpraktijk en de controlepraktijk. Wat het verschil is tussen die twee en wat ik het leukste zou vinden, daar had ik voor de stage nog geen goed beeld bij.

Hoe het echt is, en wat je nou echt het leukste vindt, zie je pas in de praktijk. Ik heb vooral gezien wat ik leuk vind aan de samenstelkant. Nu weet ik zeker dat ik verder wil in de samenstelpraktijk. Ik mocht ook kijken wat ik van de controlepraktijk vind, maar eigenlijk beviel het me zo goed in de samenstelpraktijk dat ik van dat aanbod geen gebruik meer heb gemaakt.

Mijn ambitie op korte termijn is afstuderen aan Saxion en daarna de beroepsopleiding Accountant Administratieconsulent (AA) volgen, dat is de theoretische kant van de opleiding om de titel AA te behalen.”

De persoonlijke ambities van Rick

Rick: “Naast mijn werk en studie, sport ik graag. Ik ga één keer in de week zaalvoetballen. Daarnaast ben ik bezig met hardlopen, dat doe ik twee keer in de week. Ik doe het om fit te blijven, maar ik heb ook plannen om in april een halve marathon te gaan lopen. Ik ben een voetbalfan.

Samen met een vriend heb ik een seizoenkaart bij FC Twente. Zo kunnen we beide naar de wedstrijden. Elke thuiswedstrijd naar het stadion vonden we beide dan weer net te veel, dus dit is een perfecte oplossing.”

De tip van Rick

Rick: “Als je een loopbaan in de accountancy overweegt kan ik het aanraden om een inhousedag bij te wonen. Ik heb toen de inhousedag bijgewoond van KroeseWevers als oriëntatie op mijn stage, maar als ik terugkijk denk ik: dat had ik veel eerder al kunnen doen tijdens mijn studie.

Het leuke van zo’n inhousedag is dat je op een informele manier kennismaakt met een organisatie. De mensen die er werken vertellen verhalen uit de praktijk waardoor je een beter beeld krijgt van het vak en hoe het werken bij die organisatie is. En wat natuurlijk ook helpt is gewoon vragen naar de echte verhalen bij mensen die al werken als accountant.”

De tip van Rick

Relevante vacatures

Ben je na het lezen van het verhaal van Rick ook geïnteresseerd in een baan (of een plek als stagiair of werkstudent) bij KroeseWevers? We zijn bij KroeseWevers altijd op zoek naar nieuw talent. Vind de vacature die bij past op onze vacature pagina.

De ambitie van Rick Schasfoort, assistent accountant samenstel
Meer weten over werken bij KroeseWevers?
Neem contact op.
026 L8793 bewerkt
Rick Schasfoort
Assistent accountant
+31 (0)5 41 53 06 66
Nieuws:

KroeseWevers en Moore MTH gaan samen verder!

Lees nieuwsbericht

Wij maken gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te optimaliseren. Maar ook voor het bijhouden van statistieken en voor marketingdoeleinden. Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kunt u meer lezen over onze cookies en uw voorkeuren aanpassen. Door op 'Accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken.

Functionele cookies
Wij plaatsen functionele cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken en om uw cookie-instellingen goed vast te kunnen leggen. De functionele cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren, daarom kunt u deze cookies niet uitschakelen. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Analyserende cookies
Elke dag meten en analyseren wij het gebruik van onze online kanalen om onze bezoekers de beste ervaring te bieden. Met de analyserende cookies doen we kennis op. Deze informatie gebruiken we om onze sites elke dag weer een beetje beter te maken, in het voordeel van de bezoekers van onze website.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Marketing en social media cookies
Deze cookies gebruiken we voor marketingdoeleinden, waardoor u onze online kanalen persoonlijker kan ervaren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde content of gepersonaliseerde communicatie op social media.
Ingeschakeld Uitgeschakeld