De ambitie van Rick, accountant RA

De ambitie van Rick Accountant RA KroeseWevers

Hoe ziet de werkdag eruit van een registeraccountant (RA) en senior manager op de Audit-afdeling bij KroeseWevers? Onze collega Rick Ikink (38) uit Oldenzaal vertelt over zijn werk en zijn professionele én persoonlijke ambities.

De functie van Rick

“Ik ben sinds 2010 RA en richt me met name op de internationale klanten van KroeseWevers. Dat betekent dat je veel contact hebt met buitenlandse klanten en accountants. En dat je de nodige taal- en cultuurverschillen ervaart. Deze diversiteit maakt het vak voor mij leuk en afwisselend.

Als ik op een verjaardag vertel dat ik accountant ben, dan hoor ik vaak dat mensen denken dat onze beroepsgroep voornamelijk uit grijze muizen bestaat. Maar in de praktijk is dit heel anders. Bij KroeseWevers lopen veel frisse, vlotte en energieke mensen rond. Mensen denken vaak dat we iedere dag in een hokje zitten om cijfers door te spitten. Maar in de praktijk zijn we vaak bezig met de mensen en de cijfers zijn een uitvloeisel.

Als accountant audit ben je een controleur, dat betekent dat je het bedrijf en de mensen achter het bedrijf goed moet kennen. Je hebt begrip nodig van bedrijfsprocessen en moet diep kunnen graven om alles rondom het bedrijf te doorgronden. Ik maak daarom ook graag een rondje door het bedrijf, ik wil zien wat een bedrijf doet of maakt.

De professionele ambitie van Rick

Ik wist vanaf mijn 16e al dat ik accountant wilde worden en ben meteen na het vwo in een duaal traject gestapt. Bij KroeseWevers heb ik op verschillende vestigingen gewerkt. Ook ben ik één jaar naar Londen geweest om daar te werken bij een van de grootste accountantskantoren van de UK. Een bijzondere ervaring die ik niet had willen missen.

Mijn ambitie is nog altijd om te blijven groeien. Dat past ook bij de accountancy: veel collega`s doen er een studie naast of hebben deze inmiddels afgerond. Ben je afgestudeerd, dan moet je zorgen dat je bijblijft. Dat is ook het leuke aan dit vak; de diversiteit en de vernieuwingen. Mijn ambitie richt zich ook op het uitbreiden van het internationale klantenpakket, dat is een groeimarkt. Klanten worden steeds internationaler en ze verwachten van ons dat we meegroeien met hun ambities. Ons internationaal netwerk maakt het namelijk mogelijk om eenvoudig contacten te leggen wereldwijd. Als één van onze klanten zaken wil doen in bijvoorbeeld China, dan leggen we direct contact met onze connecties daar.

De ambitie van Rick Ikink KroeseWevers Rick Ikink
“Mijn ambitie richt zich op het uitbreiden van het internationale klantenpakket, dat is een groeimarkt. Klanten worden steeds internationaler en ze verwachten van ons dat we meegroeien met hun ambities.”

De persoonlijke ambitie van Rick

Ik ben een Oldenzaler, dus uiteraard vier ik carnaval. Daarnaast ben ik dol op wintersport en ben ik vader van twee jonge kinderen. Bij KroeseWevers kan ik mijn werkuren flexibel indelen. We maken geen ongezond lange werkdagen, maar we zijn wel flexibel. Als er wat moet gebeuren voor onze klanten, dan staan we voor ze klaar.

Waarom KroeseWevers?

Werken bij KroeseWevers is gemoedelijk en ik voel me hier thuis. Als ik dit vergelijk met Londen, waar ik een jaar hebt gewerkt, dan is het nogal een contrast. Eigenlijk zijn het twee verschillende werelden die je niet kan vergelijken. In Londen is het allemaal zakelijker en vluchtiger, je werkt en leeft er intensiever. Dit vond ik erg boeiend en ik vind het ook fantastisch dat ik de kans van KroeseWevers heb gekregen om in Londen te werken. Maar hier bij KroeseWevers zit ik op mijn plek. Ik ben van mening dat je hier veel leert bij de bedrijven waar je komt, maar ook door samen te werken in verschillende teams. Hierdoor kun je ook als beginnend collega snel leren en doorgroeien.

Tip van Rick

“Samen met mijn vriendin heb ik in 2012 een jaar in Londen gewoond en gewerkt bij een partner van KroeseWevers. Je moet in zo’n wereldstad, met een andere cultuur je draai zien te vinden, zowel zakelijk als privé. Ik heb er veel ervaring opgedaan en veel over mezelf geleerd. Dat zou ik iedereen aanraden. Dat soort kansen krijg je dus ook bij KroeseWevers. Pak deze kansen als ze op je pad komen!”

Tip van Rick
De ambitie van Rick, accountant RA
Meer weten?
Neem contact op.
Rick ikink msc ra
Rick Ikink MSc RA
Directeur audit
+31 (0)5 38 50 49 91
Meer informatie? +31 (0)53 850 49 00

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder!

Neem contact op

Wij maken gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te optimaliseren. Maar ook voor het bijhouden van statistieken en voor marketingdoeleinden. Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kunt u meer lezen over onze cookies en uw voorkeuren aanpassen. Door op 'Accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken.

Functionele cookies
Wij plaatsen functionele cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken en om uw cookie-instellingen goed vast te kunnen leggen. De functionele cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren, daarom kunt u deze cookies niet uitschakelen. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Analyserende cookies
Elke dag meten en analyseren wij het gebruik van onze online kanalen om onze bezoekers de beste ervaring te bieden. Met de analyserende cookies doen we kennis op. Deze informatie gebruiken we om onze sites elke dag weer een beetje beter te maken, in het voordeel van de bezoekers van onze website.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Marketing en social media cookies
Deze cookies gebruiken we voor marketingdoeleinden, waardoor u onze online kanalen persoonlijker kan ervaren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde content of gepersonaliseerde communicatie op social media.
Ingeschakeld Uitgeschakeld