De ambitie van Nanniek Scheepstra, assistent accountant audit

Afbeelding 12b verkleind

Hoe is het om als young professional bij KroeseWevers te werken? Nanniek Scheepstra (26) is assistent accountant audit op de vestiging in Emmen van KroeseWevers. Ze begon in 2020 bij KroeseWevers. “Wat mij aanspreekt bij KroeseWevers is dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn, dat vind ik belangrijk en iedereen is hier erg zichzelf.”

De functie van Nanniek

Nanniek: “Mensen hebben vaak het idee dat je als accountant in de audit alleen maar achter je laptop zit om cijfertjes te controleren. Maar de audit is juist heel mensgericht, dat vind ik er zo leuk aan. Je ziet en spreekt altijd verschillende mensen in verschillende omgevingen.

In de audit heb je twee fases in het jaar waarop je controles verzorgt: de eindejaarscontroles en de interimcontroles. Bij de interimcontroles ga ik naar de klant toe en richt ik me op de processen van de klant. We identificeren dan risico’s. Waar kan het misgaan, wat gaat er goed? Daarop baseren we onze eindejaarscontrole.

Bij de interimcontroles hebben we veel contact met de klanten en heb ik veel gesprekken met HR-managers of inkoopmedewerkers. De eindejaarscontroles zijn inderdaad veel op de cijfers gericht, dan voeren we niet veel gesprekken met de klant maar zijn dan wel op locatie. Vooral de interviews met al die mensen in organisaties vind ik het meest uitdagend. Het contact met mensen, daar krijg ik echt energie van. Maar het werken met cijfertjes heb ik ook altijd heel leuk gevonden.”

Waarom KroeseWevers?

Nanniek: “Mijn baan bij KroeseWevers is mijn eerste echte baan. Ik had mijn bachelor Bedrijfskunde afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik wist niet zo goed wat ik wilde, waardoor ik een tussenjaar had waarin ik heb gereisd. Door corona ben ik eerder van die reis teruggekomen en werd ik destijds benaderd door een recruiter.

Ik werd uitgenodigd om bij twee kantoren op gesprek te komen. Eén van die kantoren was KroeseWevers. Ik weet nog dat mijn eerste gesprek bij het andere kantoor was en het tweede gesprek bij KroeseWevers. Wat me aansprak bij KroeseWevers zijn de vele doorgroeimogelijkheden, dat vind ik belangrijk. Ook kreeg ik een hele nuchtere indruk bij KroeseWevers, in tegenstelling tot Big-4 kantoren, waar ik de indruk kreeg dat het meer ging om status. Hier is iedereen erg zichzelf, je kijkt goed naar wat je wel of niet leuk vindt en welke werkzaamheden daarbij passen.”

Waarom KroeseWevers?

De ambitie van Nanniek

Nanniek: “Ik heb mijn premaster gevolgd aan Nyenrode Business Universiteit, momenteel ben ik bezig met mijn master. Deze rond ik in februari af. Ik wil graag RA worden, maar het is niet dat ik per se morgen al RA wil zijn. Zo precies heb ik het niet uitgestippeld. Wat ik voor mezelf vooral belangrijk vind is dat ik kan blijven groeien. Als je iets te veel doet, dan wordt het te makkelijk. Om mezelf te blijven ontwikkelen probeer ik uit mijn eigen comfortzone te stappen.

Ik merk dat dat hier bij KroeseWevers goed lukt, omdat ieder jaar je werkzaamheden veranderen en je dan ook de mogelijkheid hebt om door te schuiven in je functie. Je pakt dan automatisch andere dingen op en je krijgt ook veel nieuwe kansen. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld starters begeleid en ben ik mentor geweest naast mijn reguliere werkzaamheden.

Het leuke hieraan is dat je heel goed weet hoe starters zich voelen. Ik weet zelf namelijk nog goed dat ik geen idee had wat ik moest doen toen ik net begon. Daar kun je elkaar bij helpen en voor mezelf is dat ook super leerzaam.”

Young professional programma van KroeseWevers

Young professional programma van KroeseWevers

Nanniek: “Wat ook heel leuk is bij KroeseWevers is het Young professional programma voor starters. Je krijgt dan verschillende cursussen aangeboden met collega’s uit jouw jaar: van het voeren van goede gesprekken tot tips hoe je goede mails schrijft.

Maar we hebben laatst ook een dag over teamwork gehad, waarbij we samen boomklimparcours moesten afleggen. Je ontmoet dan collega’s van verschillende kantoren van KroeseWevers waarmee je ervaringen kunt uitwisselen. Dat vind ik één van de leukste dingen, want ik werk zelf in het noorden en kom niet zo heel vaak in Enschede bijvoorbeeld.”

Balans werk-privé

“Ik vind mijn werk leuk, ik vind mijn studie leuk, maar ik heb ook een leven naast mijn werk en mijn studie. Afgelopen voorjaar was ik heel erg druk met mijn studie en liep ik wel een beetje tegen mezelf aan toen ik een tentamen niet haalde. Nu probeer ik echt de tijd te nemen voor mezelf. Ik leer voor tentamens, maar plan ook tijd in voor mezelf en voor de leuke dingen. Het fijne is dat KroeseWevers je studie heel belangrijk vindt, dus collega’s houden er ook rekening mee dat je naast je werk ook nog studeert. We hebben het daar binnen het team ook over: wie heeft wat liggen, hoe druk is iedereen, lukt het allemaal? Als ik een dag vrij nodig heb om te studeren, dan is daar altijd ruimte voor.”

Het team en de samenwerking

Nanniek: “Ik werk nu twee jaar bij KroeseWevers en het is echt zoals ik het had verwacht. Wat ik heel fijn vind is dat je bij iedereen binnen kunt lopen. De accountancy is vrij hiërarchisch, maar zo voelt dat helemaal niet op de werkvloer. Je gaat als team naar een klant toe. Soms neem jij het werk over van één van je collega’s, of iemand neemt het over van jou. Je doet het echt samen. Ik voel dat teamgevoel in mijn eigen team ook bij de mensen met een hogere functie. Het is totaal geen big deal om even bij die collega’s binnen te lopen en wat te vragen. Verder hebben we een leuk team met heel veel mensen onder de 30, dat is gezellig en leerzaam.”

026 L1284 bewerkt Nanniek Scheepstra Assistent accountant audit
“Als ik een dag vrij nodig heb om te studeren, dan is daar altijd ruimte voor. De collega's uit mijn team houden daar ook echt rekening mee.”

De tip van Nanniek

Nanniek: “Als je na je studie wilt gaan werken blijf dan lekker bij jezelf, wat vind je leuk, waar ben je goed in? Kijk wat bij jou past. De arbeidskrapte in dit vakgebied is vrij groot, dus je hebt echt keuze. Als je eenmaal aan het werk bent, kijk dan waar je goed in bent en waar je verder in wilt verdiepen. Misschien ben je super goed in IT? Ik heb hier een collega die IT-ambassadeur is en die kijkt hoe we als KroeseWevers nog verder kunnen groeien op IT-gebied. Met je talent of interesses is er altijd wel iets mogelijk.

Tijdens mijn halfjaarlijkse evaluatie krijg ik ook waardevolle input over mezelf terug waar ik iets mee kan in de toekomst. Mijn leidinggevende ziet waar ik goed in ben, wat ik leuk vind. Dat is belangrijk om te ontdekken, want zeker in het begin als je gaat werken weet je niet zo goed wat de mogelijkheden zijn. Mijn tip zou zijn om je te oriënteren bij verschillende kantoren door in gesprek te gaan met de mensen die er werken. Of doe mee aan een meeloopdag, dan kun je zien en ervaren hoe het op de kantoren is.”

De tip van Nanniek

Enthousiast geworden?

Ben je na het lezen van het verhaal van Nanniek enthousiast geworden? We maken graag kennis met je. Bekijk onze pagina over werken bij KroeseWevers of neem meteen contact met ons op.

De ambitie van Nanniek Scheepstra, assistent accountant audit

Wil je meer weten? Neem contact op!

026 L1284 bewerkt
Nanniek Scheepstra
Assistent accountant
+31 6 82 25 85 17
Hulp nodig? +31 (0)53 850 49 00
Contact opnemen

Wij maken gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te optimaliseren. Maar ook voor het bijhouden van statistieken en voor marketingdoeleinden. Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kunt u meer lezen over onze cookies en uw voorkeuren aanpassen. Door op 'Accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken.

Functionele cookies
Wij plaatsen functionele cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken en om uw cookie-instellingen goed vast te kunnen leggen. De functionele cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren, daarom kunt u deze cookies niet uitschakelen. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Analyserende cookies
Elke dag meten en analyseren wij het gebruik van onze online kanalen om onze bezoekers de beste ervaring te bieden. Met de analyserende cookies doen we kennis op. Deze informatie gebruiken we om onze sites elke dag weer een beetje beter te maken, in het voordeel van de bezoekers van onze website.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Marketing en social media cookies
Deze cookies gebruiken we voor marketingdoeleinden, waardoor u onze online kanalen persoonlijker kan ervaren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde content of gepersonaliseerde communicatie op social media.
Ingeschakeld Uitgeschakeld