De ambitie van Marèll, assistent accountant samenstel

De ambitie van Marèll, assistent accountant samenstel KroeseWevers

Hoe is het om als assistent accountant samenstel bij KroeseWevers te werken? Marèll uit Wierden is bij KroeseWevers gestart als stagiair en werkt nu als assistent accountant op de samenstelafdeling. In deze blog vertelt ze meer over hoe zij de werksfeer ervaart en welke ambities zij heeft.

Waarom KroeseWevers?

Marèll: "Toen ik de opleiding hbo-Accountancy aan het Windesheim in Zwolle volgde was ik op zoek naar een stage en vanuit het Windesheim was er een website met stageaanbieders. Via deze website kwam ik KroeseWevers tegen. Eerlijk gezegd kende ik KroeseWevers nog niet, maar door op de website te kijken kreeg ik een positief beeld.

Wat mij aansprak op de website is dat het niet alleen om werken draait, maar ook om de persoon die er werkt. Ook las ik dat de deuren altijd open staan. Dit gaf mij een goed gevoel. Ik wil namelijk werken in een omgeving waar ik mijzelf kan zijn en geen nummer ben.

Stage lopen

Na het bezoeken van de website heb ik gereageerd op een stageplek en kreeg ik meteen reactie. Ik heb van januari tot en met juni 2018 stage gelopen in Deventer. Dit beviel erg goed en omdat ik één dag in de week vrij was heb ik de mogelijkheid gekregen om bij KroeseWevers te blijven werken.

Dat de deur bij iedereen openstaat, dat klopt ook echt. Tijdens mijn stage was ik een dag aanwezig op een andere vestiging. Dit vond ik best spannend. Bij binnenkomst werd ik meteen wegwijs gemaakt en liet een collega zien waar ik aan de slag kon. Dit zorgt ervoor dat ik mij thuis voel bij KroeseWevers.’’

Marèll KroeseWevers Marèll Staman Assistent accountant
“Inmiddels ben ik bij KroeseWevers werkzaam als assistent accountant op de samenstelafdeling. Er is absoluut ruimte om je te ontwikkelen en je telt meteen mee. Tijdens mijn stage mocht ik op de tweede dag al mee naar een klant. Daarnaast krijg ik volop de ruimte om me te ontwikkelen en te ontdekken wat ik leuk vind.”

Werkzaamheden bij KroeseWevers

Marèll: ‘’Op dit moment ben ik bezig met het samenstellen van jaarrekeningen en met het onderhouden van administraties. Ik krijg ook opdrachten van collega’s en deze voer ik zelfstandig uit. Als ik vragen heb kan ik altijd bij mijn collega’s of mentor terecht.

Het komt ook voor dat ik bij de klant ben. Dit vind ik erg leuk, omdat je dan ook persoonlijk contact hebt. Als er iets onduidelijk is of er ontbreken documenten dan kan ik meteen met de klant schakelen.’’

Ruimte om te ontwikkelen

Marèll: ‘’Er is absoluut ruimte om je te ontwikkelen en je telt meteen mee. Tijdens mijn stage mocht ik op de tweede dag al mee naar een klant en in de dagen erna ook. Dit was een verrassing voor mij, omdat ik dacht dat dit alleen bij de auditafdeling zo zou zijn.

Ik merk dat ik in korte tijd ook op persoonlijk vlak mij verder heb ontwikkeld. Ik heb geleerd om niet onzeker te zijn en gewoon dingen te durven en te zeggen. Ik stap nu veel sneller op mensen af.

Ook is er ruimte om door te groeien binnen de organisatie. Het is niet zo dat je in een bepaalde functie start en er wordt gedacht dat je deze functie voor altijd blijft doen. Ik heb echt het gevoel dat ik kan doorgroeien en dat dit wordt gestimuleerd.’’

Mijn ambities

Mijn ambities

Marèll: ‘’Mijn opleiding hbo-Accountancy heb ik afgerond en inmiddels zit ik in mijn tweede jaar van de post hbo-opleiding Accountancy MKB om mijn AA-titel te behalen. Daarbij wil ik een mooie klantenportefeuille opbouwen.

Om de AA-titel te behalen ga ik twee jaar lang vier dagen werken en één dag naar school. Daarna ga ik drie jaar lang praktijkstage lopen. Dit betekent dat ik fulltime aan het werk ben om zo de nodige ervaring op te doen.’’

De ambitie van Marèll, assistent accountant samenstel
Meer weten?
Neem contact op.
001 C5237 bewerkt bewerkt
Marèll Staman
Assistent accountant
Stuur een mail +31 (0)5 70 21 93 17
Hulp nodig? +31 (0)53 850 49 00
Contact opnemen
KroeseWevers maakt gebruik van cookies

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘zelf instellen’ te klikken, kunt u meer lezen over onze cookies en uw voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring.