De ambitie van Julia, HR-adviseur

De ambitie van Julia, HR-adviseur

Hoe is het om als young professional bij KroeseWevers te werken? Julia Stegink (23) uit Arnhem werkt sinds 2020 als HR-adviseur bij KroeseWevers. Samen met twee collega’s in haar team houdt ze zich bezig met de werving en selectie en het regelen van verschillende HR-zaken die komen kijken bij de instroom van young professionals.

De functie van Julia

Julia: “Voor KroeseWevers doe ik de instroomwerkzaamheden in de regio’s Achterhoek, Zwolle en Salland. Daarbij richt ik me vooral op studenten en starters op de arbeidsmarkt. Het leuke van deze functie is dat het veel breder is dan alleen werving en selectie. Ik houd me bezig met alles wat er op HR-gebied nodig is aan de instroomkant. Van de werving en selectie van nieuwe collega’s tot het voorbereiden van arbeidsvoorwaardengesprekken en het opstellen van contracten.

Nadat iemand is ingestroomd, word je collega’s en zie je elkaar regelmatig terug. Je ziet dus ook echt het eindresultaat van je werk. Ook heb je na indiensttreding na 100 dagen een evaluatiegesprek met de nieuwe collega. Hierdoor kom je op verschillende momenten in contact met de collega’s die zijn aangenomen.”

Waarom KroeseWevers?

Julia: “Ik ben in 2020 afgestudeerd voor de hbo-studie Human Resource Management bij Saxion. Dit is mijn eerste echte baan. Het was door corona best een lastige periode om een passende baan te vinden. Dus heb ik zelf op LinkedIn een oproep geplaatst om in contact te komen met bedrijven. Daar reageerde Marell op, mijn collega nu bij KroeseWevers. Ik weet nog dat ik dacht: een accountancykantoor, hmm, ik weet niet of dat wel iets voor me is. Ik had er een bepaald beeld bij, maar eigenlijk kende ik de accountancy niet echt. Ik was ook wel benieuwd, dus ik dacht: waarom ook niet?

Ik ben op gesprek geweest en dat beviel meteen ontzettend goed. Het klikte, er was een hele fijne, professionele sfeer en wat ik leuk vond om te merken was dat de collega’s onderling tussendoor ook een grapje maakten, dat vind ik belangrijk. Ik voelde me er daardoor ook direct ‘thuis’.”

De ambitie van Julia, HR-adviseur

De samenwerking binnen KroeseWevers

Julia: “De sfeer binnen KroeseWevers is informeel, maar toch is alles heel professioneel. Die combinatie vind ik heel prettig. Je kan bij iedereen terecht met je vragen, ook bij mijn manager kan ik makkelijk binnenlopen. In mijn team zijn we nu met drie HR-adviseurs en daarnaast hebben we HR-collega’s die zich bezighouden met de interne opleidingen, ons interne programma Groeikracht en met arbo en alles wat daarbij komt kijken. Verder is er ook altijd ruimte voor een stagiair.

De werksfeer is ontzettend prettig en fijn. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met de organisatie van online events en ik kijk bijvoorbeeld samen met managers naar het aanbod dat we kunnen doen bij een tweede sollicitatiegesprek voor een functie waarvoor we een bepaalde kandidaat graag willen aannemen. Dan onderzoek ik wat er in de markt gebeurt en kom ik met een advies.”

De ambities van Julia

Julia: “Ik vind het belangrijk dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Dat is ook één van de redenen dat ik voor KroeseWevers heb gekozen. Er zijn hier veel mogelijkheden om door te groeien en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Op termijn heb ik zeker de ambitie om door te groeien, maar wat ik precies wil en wanneer, dat kan ik nu nog niet zeggen. Het is mijn eerste jaar en ik wil dit eerste jaar echt gebruiken om te groeien in mijn functie en te kijken waar mijn interesses liggen.

Er zijn nog zoveel dingen die nieuw voor me zijn. Ik word daarin heel goed begeleid door mijn collega’s. We bellen elkaar regelmatig en één keer per week spreken we, uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, af op kantoor om dingen live met elkaar te bespreken.”

Julia Stegink KroeseWevers Julia Stegink HR-adviseur
“Wat ik prettig vind is dat de sfeer bij KroeseWevers professioneel maar toch ook informeel is. Ik loop gemakkelijk bij collega's binnen en er is ook ruimte voor een grapje tussendoor. Voor mij is dit erg belangrijk en ik voel me mede hierdoor erg thuis bij KroeseWevers.”

De persoonlijke ambities van Julia

Julia: “De omschakeling van het studeren naar een fulltimebaan is me meegevallen. Mijn vriend werkt ook 40 uur per week. Het is gelukkig ook niet zo dat je je werk mee naar huis hoeft te nemen. De balans tussen werk en privé is goed voor mij. Soms zijn er ‘s avonds events, maar voor de uren die je dan extra maakt, neem je bijvoorbeeld op een vrijdagmiddag vrij. Daarin is KroeseWevers heel flexibel.

Ik houd heel erg van gezelligheid. Ik vind het belangrijk om die gezelligheid op mijn werk te vinden, maar ook in mijn vrije tijd ben ik een gezelligheidsmens. Als het kan, pak ik graag een terrasje met vriendinnen, ga lekker uit eten of naar de bioscoop en als het zoals nu door corona niet kan, maak ik graag een wandeling buiten.”

De tip van Julia

Julia: “Ik ben bij het vinden van deze baan heel erg op mijn gevoel afgegaan. Dat is heel erg cliché, maar het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij een toekomstige baan en werkgever. Als je 40 uur per week werkt, breng je meer tijd door op je werk dan thuis. Het moet klikken met de mensen waarmee je gaat werken en ook de bedrijfscultuur moet bij je passen.

Als HR-adviseur stimuleer je mensen altijd om contact met je op te nemen om eens vrijblijvend kennis te maken. Dat is erg belangrijk om te ontdekken, sfeer te proeven en om een eerste indruk te krijgen. Ik herinner me nog goed dat ik naar dit sollicitatiegesprek ging en nog niet zeker wist of de accountancy wat voor me was. Maar bij binnenkomst merkte ik meteen hoe de sfeer hier onderling is. Iedereen is hier oprecht geïnteresseerd in je, of je nu stagiair bent, assistent accountant of directeur, dat maakt niet uit. Het beeld dat ik had van de accountancy heb ik inmiddels volledig bijgesteld. Ik ben hier echt op mijn plek en blij met mijn keuze.”

De ambitie van Julia, HR-adviseur
Meer weten?
Neem contact op.
Julia Stegink
Julia Stegink
HR-adviseur
+31 (0)3 14 37 48 30
Meer informatie? +31 (0)53 850 49 00

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder!

Neem contact op

Wij maken gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te optimaliseren. Maar ook voor het bijhouden van statistieken en voor marketingdoeleinden. Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kunt u meer lezen over onze cookies en uw voorkeuren aanpassen. Door op 'Accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken.

Functionele cookies
Wij plaatsen functionele cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken en om uw cookie-instellingen goed vast te kunnen leggen. De functionele cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren, daarom kunt u deze cookies niet uitschakelen. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Analyserende cookies
Elke dag meten en analyseren wij het gebruik van onze online kanalen om onze bezoekers de beste ervaring te bieden. Met de analyserende cookies doen we kennis op. Deze informatie gebruiken we om onze sites elke dag weer een beetje beter te maken, in het voordeel van de bezoekers van onze website.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Marketing en social media cookies
Deze cookies gebruiken we voor marketingdoeleinden, waardoor u onze online kanalen persoonlijker kan ervaren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde content of gepersonaliseerde communicatie op social media.
Ingeschakeld Uitgeschakeld