De ambitie van Iris, controleleider audit

De ambitie van Iris 2

Hoe ziet de functie eruit van een controleleider audit bij KroeseWevers? Onze collega Iris Kleissen-Haafkes (27) uit Rossum vertelt in deze blog over haar werk en professionele én persoonlijke ambities.

De functie van Iris

“Als controleleider audit controleer ik samen met mijn team de jaarrekening van een bedrijf. Mensen denken dat je dan de hele dag met cijfers bezig bent. Maar je hebt juist veel kennis nodig van bedrijfsprocessen. Kennis hiervan helpt je bij het uitvoeren van de controle, het proces is bij iedere klant weer anders ingericht. Dat maakt het uitdagend. Afhankelijk van het type klant en het proces, bepaal je de risico`s voor de jaarrekening en welke werkzaamheden je uitvoert.

Het leuke van dit vak is dat je een kijkje in de keuken neemt bij verschillende cliënten in verschillende branches. Je ontmoet veel verschillende mensen en cliënten zien je als een sparringpartner. In ons vak zijn kwaliteit en dossiervastleggingen erg belangrijk, dit maakt het erg uitdagend om je werk goed te doen.

Als controleleider audit zit je niet hele dagen achter de laptop. Verschillende werkzaamheden zoals dossiervoering, externe besprekingen en interne besprekingen wisselen elkaar af. We stemmen veel af binnen het team, om de controle zo goed mogelijk uit te voeren. Een mooie afwisseling, vind ik.”

De professionele ambitie van Iris

“Mijn doel is registeraccountant (RA) worden. De theoretische opleiding heb ik inmiddels afgerond en ik ben in de afrondende fase van de praktijkopleiding. Als ik terugkijk op de afgelopen zes jaar, dan zijn deze razendsnel voorbij gevlogen. Als ik over een paar maanden mijn titel haal wil ik mij oriënteren op een vervolgstap.

Wat deze vervolgstap gaat zijn weet ik nog niet, misschien wel een parttimefunctie als docent of lid van een Raad van Commissarissen bij een bedrijf. Het vak is erg dynamisch, en dat spreekt mij aan. De titel RA biedt mooie kansen om door te groeien naar een functie op managementniveau en wie weet ooit zelfs tot partner.”

Iris Kleissen-Haafkes Iris Kleissen-Haafkes
“Voordat ik bij KroeseWevers startte heb ik een dag meegelopen. Ik had ook aanbiedingen van Big 4-kantoren, maar ik heb heel bewust voor KroeseWevers gekozen. Ik denk dat ik hier beter op m’n plek ben. De lijnen binnen de organisatie zijn kort, en KroeseWevers heeft een mooie klantenportefeuille: van regionaal tot internationaal.”

De persoonlijke ambitie van Iris

“Ik ben geboren en getogen in Lemselo en woon nu samen met mijn man in Rossum. Ik ben ambitieus, maar ik vind m’n privéleven ook heel belangrijk. Ik ben iemand die graag buiten is en dat kan op de boerderij. Mijn man heeft namelijk een rundveebedrijf. Een mooi bedrijf: hard werken, maar ook genieten van het buitenleven. Bij KroeseWevers is het in het voorjaar druk, doordat dan veel deadlines gepland staan. Dat weet iedereen in dit vakgebied. Dan gaat ‘s avonds de laptop ook wel eens open. Maar ik heb voldoende ruimte voor m’n privéleven. Bijvoorbeeld om te volleyballen, op stap te gaan met vriendinnen of te trainen met onze jachthond.”

Waarom KroeseWevers?

“Dit is mijn eerste baan, ik ben hier in september 2015 begonnen. In het voorjaar van 2015 heb ik een dag meegelopen bij KroeseWevers. Ik dacht meteen: hier zie ik mezelf wel werken. Ik had ook aanbiedingen van Big 4-kantoren, maar ik heb heel bewust voor KroeseWevers gekozen. Ik denk dat ik hier beter op m’n plek ben. De lijnen binnen de organisatie zijn kort, en KroeseWevers heeft een mooie klantenportefeuille: van Twentse familiebedrijven tot bedrijven die onderdeel uitmaken van een internationaal concern. De cliënten waarvoor je werkt zitten over het algemeen dichtbij in de regio, waardoor de reistijd beperkt is.”

De tip van Iris

“Ben je je aan het oriënteren? Loop een dag mee bij een kantoor en maak dan pas je keuze. Ik weet nog dat ik audit vrij abstract vond, ik had er geen goed beeld van. Maar als je een dag meeloopt en bij cliënten over de vloer komt, dan krijg je niet alleen een goede indruk van je werkdag, maar ook van de collega’s waarmee je gaat samenwerken. Dat laatste was voor mij ook een reden om voor KroeseWevers te kiezen.”

De tip van Iris
De ambitie van Iris, controleleider audit
Meer weten?
Neem contact op.
Iris Kleissen-Haafkes - KroeseWevers
Iris Kleissen-Haafkes
Controleleider
+31 (0)5 38 50 49 21
Meer informatie? +31 (0)53 850 49 00

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder!

Neem contact op

Wij maken gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te optimaliseren. Maar ook voor het bijhouden van statistieken en voor marketingdoeleinden. Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kunt u meer lezen over onze cookies en uw voorkeuren aanpassen. Door op 'Accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken.

Functionele cookies
Wij plaatsen functionele cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken en om uw cookie-instellingen goed vast te kunnen leggen. De functionele cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren, daarom kunt u deze cookies niet uitschakelen. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Analyserende cookies
Elke dag meten en analyseren wij het gebruik van onze online kanalen om onze bezoekers de beste ervaring te bieden. Met de analyserende cookies doen we kennis op. Deze informatie gebruiken we om onze sites elke dag weer een beetje beter te maken, in het voordeel van de bezoekers van onze website.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Marketing en social media cookies
Deze cookies gebruiken we voor marketingdoeleinden, waardoor u onze online kanalen persoonlijker kan ervaren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde content of gepersonaliseerde communicatie op social media.
Ingeschakeld Uitgeschakeld