Wie kan de subsidie aanvragen?
De volgende organisaties komen in aanmerking voor de subsidie: in Nederland gevestigde Umc’s, niet academische ziekenhuizen, universiteiten, hogescholen, practoraten, zorgorganisaties en onderzoeksinstellingen. Ook adviesbureaus, koepels, beroepsorganisaties en patiëntenorganisaties kunnen een projectidee indienen. Bij de subsidieaanvraag is het uitgangspunt dat er sprake is van samenwerking tussen verschillende disciplines en relevante stakeholders. Hiervoor kan, als u gaat samenwerken met meerdere projectpartners, een consortiumovereenkomst nodig zijn. De subsidieadviseurs van KroeseWevers kunnen u hierbij ondersteunen.
Aandachtsgebied 1: voorspellende diagnostiek en behandeling
Per project is maximaal € 500.000 beschikbaar. Voor aandachtsgebied 1, voorspellende diagnostiek en behandeling, is maximaal € 8,5 miljoen beschikbaar. Het doel van dit aandachtsgebied is het opleveren van kennis voor de (door)ontwikkeling van (voorspellende) diagnostiek, voor behandeling op maat en voor het voorkomen van COVID-19-gerelateerde klachten in de vroege, acute en herstelfase. Het gaat om urgent benodigd onderzoek naar nieuwe of bestaande therapieën en hun werkingsmechanismen en om het verkrijgen van inzichten in onder andere het microbioom, immuniteit, voorspellende parameters en behandeling op maat.
Het aandachtsgebied voorspellende diagnostiek en behandeling kent 4 thema’s:
1. Behandeling
2. Diagnostiek van besmetting
3. Risicoanalyse en prognostiek
4. Virus, immuniteit, immuunrespons en pathogenese. Binnen dit thema kan eveneens worden bijgedragen aan proefdiervrije innovaties.