08-08-2019

Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) maakt horeca mogelijk fors duurder

Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) maakt horeca mogelijk fors duurder - KroeseWevers Werkgeversdesk

De invoering van de Wab gaat vanaf 2020 zorgen voor nieuwe prijsstijgingen in de horeca. Hotels, cafés en restaurants zullen de hogere kosten voor het in dienst hebben van oproepkrachten deels doorbelasten aan klanten. Althans, dit is de verwachting van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Doel en gevolgen Wab voor horeca

De Wab wordt op 1 januari 2020 van kracht en heeft als doel vaste contracten aantrekkelijker te maken door flexibele contracten duurder te maken. Als u veel met oproepkrachten werkt, stijgen uw loonkosten. Dit is in de horeca aan de orde, omdat de helft van alle werknemers in de sector vanwege het seizoensgebonden karakter een flexibel contract heeft. Een op de vier is een oproepkracht. Nergens anders werken zoveel werknemers met een flexibel contract. Minder dan een op de drie werknemers in de horeca heeft een contract voor onbepaalde tijd.

Slechte timing Wab

De timing van de nieuwe wet is ongelukkig, aldus KHN. De loonkosten zouden volgens KHN naar verwachting sowieso al oplopen vanwege het nijpend tekort aan personeel. Naar koks en bedienend personeel moet met een vergrootglas worden gezocht. De laatste drie jaar is het aandeel van horecabedrijven die een tekort aan personeel als belemmering ervaren gegroeid van 5% naar 29%.

Gevolgen Wab

Door alle veranderingen als gevolg van de invoering van Wab stijgen volgens KHN de loonkosten naar 32% van de omzet. Nu beslaan de loonkosten iets meer dan 30% van de omzet.

De brancheorganisatie denkt dat ook werknemers niet blij zijn met de nieuwe wet. Volgens KHN is het niet alleen in de praktijk lastig om over te stappen op vaste contracten, ook onder het personeel is de behoefte hieraan beperkt. Onder meer koks stellen extra eisen en willen flexibiliteit, vooral om de verhouding tussen werk en privé te verbeteren.

De Wab vereist extra aandacht voor personeelsplanning

De Wab vereist dus meer aandacht voor personeelsplanning: hoe kunt u oproepkrachten zo effectief mogelijk inzetten? Hoe kunt u zoveel mogelijk op de nieuwe wetgeving anticiperen en de loonkosten beperken? Het is van groot belang de gevolgen van de nieuwe wet te verzachten door de juiste voorbereidingen te treffen. Een goede personeelsplanning is hierbij cruciaal, waarbij de nieuwe strategie tevens nadrukkelijk gericht moet zijn op het behoud van personeel, aangezien het tekort aan arbeid voorlopig nijpend blijft.

Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) maakt horeca mogelijk fors duurder
Meer weten?
Neem contact op.
Rob Sprakel - KroeseWevers
mr. Rob Sprakel
Adviseur arbeidsrecht
Stuur een mail +31 (0)6 10 03 06 76
Hulp nodig? +31 (0)53 850 49 00
Contact opnemen
KroeseWevers maakt gebruik van cookies

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘zelf instellen’ te klikken, kunt u meer lezen over onze cookies en uw voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring.